Gable Ended Conservatory in Aylesbury

Gable Ended Conservatory in Aylesbury

Gable Ended Conservatory in Aylesbury
Gable Ended Conservatory in Aylesbury
Gable Ended Conservatory in Aylesbury
Gable Ended Conservatory in Aylesbury

Project Overview

  • Location: Aylesbury, Buckinghamshire
  • Project Tags: Traditional, Landscaping, Patio
  • Customer: Mr & Mrs Murray

Mr & Mrs Murray already had an existing conservatory on the rear of their house, but it was quite old and dark and really wasn't a usable room at all for most times of the year.

They called Crendon Conservatories to discuss a replacement that would be light, bright, spacious and usable all year round.

We decided that an Gable Ended conservatory would provide them with the space and light they were looking for, and we would make the frame white UPVC which would brighten the rear of the house and also keep materials costs to a minimum. On removing the old conservatory we discovered that the existing base was in perfect condition, and so we were able to save even more money for the Murrays by cracking on with the conservatory construction straight away.

As is normal on most of our conservatory projects these days, tinted blue active glass was used to make the conservatory fully insulated and protected from the full force of the sun in the summer. We fitted all the electrics and lighting required and plastered the internal walls to make the new room feel like a part of the home.

In addition to the conservatory we also laid a small patio area in the back garden and removed some trees at the front of the house before putting in a new driveway. All of this has transformed Mr & Mrs Murrays home from the outside and they were very happy with all the work undertaken.

The following team members worked on this project

Richard Warner: Project Management
Les Warner: Groundworks
Phil Mott: Electrics
Steve Howitt & Mike Noden: Fitting
Keith Handshaw: Plastering